Perfect mornings

Salater

Som noget nyt denne juleaften og i håbet på, at give min kære familie et lillebitte sundhedsspark, lavede jeg to salater juleaften. Man kan sagtens spise lidt salat denne aften, hvis bare det ikke er grøn salat, tomat og agurk. Hvis man tilpasser det årstiden og begivenheden, glider det let ned – og da jeg nu er vegetar, er juleaften en lidt kedelig affære for mig, da brune kartofler selvfølgelig smager brand godt, men ikke noget man spiser flere store portioner af og eftersom jeg træner så meget som jeg gør og spiser så sundt som overhovedet muligt (får et alvorligt problem som vegetar og fedtforstrækket, når jeg skal på skiferie om en uge – har hørt at maden på de pister ikke skulle være nøglehulsmærket og fuldkornsrigt. Men der er vel ikke noget som en god gammeldags rugbrødsklapsammen med ost i, i ens ferie. Sådan er det at være speciel. Det er jo mit eget valg ;)). Men tilbage til salaterne, som smager fantastisk og rødkålssalaten har vi spist et par gange om ugen siden jul, da især min mor er helt vild med den.

En stor skål rødkålssalat
1/2 frisk rødkålshoved
2 appelsiner

1 spsk honning
Saften af 1/2 citron

Skær rødkålen ud i tynde strimler og skær appelsinerne i fileter. Bland så honning og citron og hæld det ud over. Lad det så mindst en halv time og nyd med velbehag.

Rødkålssalat
En stor skål æblesalat
3 æbler
1/2 granatæble
1 appelsin

Skær æblerne i tynde skiver, få kernerne ud af granatæblet og skær appelsinen i fileter.

æblesalat

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Perfect mornings