Thebirkes med remonce
Hvad andet hører en weekend bedre til end hjemmebagte thebirkes? Min kæreste er stor, stor fan af de små lækre thebirkes :) Så han skulle forkæles og jeg skulle have en undskyldning for at bage lidt lækkert.
10-12 thebirkes med remonce
100 g smør
1 dl mælk
1 pakke gær
0,5 tsk salt
1 spsk sukker
125 gram hytteost
350 gram hvedemel
1 æg
Birkes
Remonce:
50 gram smør
40 gram sukker
Kornene af en vaniliestang (eller 1 tsk vaniliesukker)
Smelt smørret, kom mælk og gær i op i stor skål. Rør rundt indtil gæren er opløst. Som så sukker, salt og hytteost i og bland. Til sidst kommen så melen i. Derefter kommes dejen ud på bordet og æltes godt.
Så laves remoncen og her skal alle dele bare blandes godt sammen. Det kan være en fordel, hvis smørret har stået ude i 5 min.
Dejen rulles så ud til en stor firkant på et meldrysset bord og remoncen kommes på over det hele.
Læg derefter 1/3 ind over midten og gør det samme med bunden, så det kommer 3 “lag”. Skær dem ud i 10-12 stykker og sæt dem til hævning i 30 minutter på en bageplade.
Til sidst kommes der æg på toppen og strøs med birkes.
Bages ved 225 grader i 12-15 minutter.
Ingen kommentarer endnu