Morgenmadslykken

Chokoladeboller

chokoladebollerSe lige de her chokoladeboller! De indbyder til hygge, film og stearinlys. Igen kommer det med efteråret ind, den akutte trang til noget sødt – hvorfor var det dét der blev efterladt fra sommeren? Men jeg skal faktisk slet ikke smovse mig i dem her, de skal nemlig med til halloween-hygge med min klasse, og da tiden er fyldt ud den her uge, måtte de jo bages nu og komme en lille tur i fryseren :)
Opskriften er oprindeligt fra krisserscookiecrumble, dog med lidt ændringer

Til 15 boller
50 gram gær
2 dl lunken vand
1,5 tsk salt
6 tsk sukker
3 tsk kanel
100 gram blødt smør
4 dl naturel yoghurt/skyr/vanilie yoghurt/etc
2 æg
200 gram mørk chokolade
700-800 gram hvedemel
100 gram havregryn

Tænd ovnen på 200 grader.
Opløs gæren i vandet og kom salt, sukker og kanel op i. Bland herefter yoghurt, blødt smør og æg sammen og kom det op i blandingen. Tilsæt så den mørke hakkede chokolade og kom melet i lidt efter lidt, indtil alt melet er æltet ind i dejen. Den skal være blød og lidt klæg, meeeen, man skal kunne arbejde med dejen uden, at den er våd og klistret. Sæt så dejen til hævning et lunt sted i cirka 30 minutter.
Form derefter bollerne til 15 og pensl med æg.
Kom bollerne i ovnen i 20 minutter og nyd dem en efterårsaften med en kop the i hånden :)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Morgenmadslykken