Chokoladeboller
Se lige de her chokoladeboller! De indbyder til hygge, film og stearinlys. Igen kommer det med efteråret ind, den akutte trang til noget sødt – hvorfor var det dét der blev efterladt fra sommeren? Men jeg skal faktisk slet ikke smovse mig i dem her, de skal nemlig med til halloween-hygge med min klasse, og da tiden er fyldt ud den her uge, måtte de jo bages nu og komme en lille tur i fryseren :)
Opskriften er oprindeligt fra krisserscookiecrumble, dog med lidt ændringer
Til 15 boller
50 gram gær
2 dl lunken vand
1,5 tsk salt
6 tsk sukker
3 tsk kanel
100 gram blødt smør
4 dl naturel yoghurt/skyr/vanilie yoghurt/etc
2 æg
200 gram mørk chokolade
700-800 gram hvedemel
100 gram havregryn
Tænd ovnen på 200 grader.
Opløs gæren i vandet og kom salt, sukker og kanel op i. Bland herefter yoghurt, blødt smør og æg sammen og kom det op i blandingen. Tilsæt så den mørke hakkede chokolade og kom melet i lidt efter lidt, indtil alt melet er æltet ind i dejen. Den skal være blød og lidt klæg, meeeen, man skal kunne arbejde med dejen uden, at den er våd og klistret. Sæt så dejen til hævning et lunt sted i cirka 30 minutter.
Form derefter bollerne til 15 og pensl med æg.
Kom bollerne i ovnen i 20 minutter og nyd dem en efterårsaften med en kop the i hånden :)
Ingen kommentarer endnu