Koldhævede boller

Pizzasnegle

Også en lille en fra skiferien :) Men hvem elsker ikke en pizzasnegl? Den er både god i madpakken, på køreturen eller som en snack, når den lille sult melder sig. De her blev bagt med fuldkornsmel, tomatsovs, tun og en masse oregano, mums det var lækkert!

Til dejen: 
50 gram gær
5 dl lunkent vand
1 tsk sukker
2 tsk salt
2 spsk olie, vi bruger lehnsgaard rapsolie herhjemme
3 dl fuldkornsmel
2 dl havregryn
2 spsk skyr
Hvedemel til den ikke er fedtet mere

Start med at røre gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt derefter salt, sukker, olie, fuldkornsmel, havregryn og skyr og rør godt. Tilsæt derefter hvedemel lidt efter lidt til dejen har en passende konsistens, så den hverken er for klæg eller for tør . Ælt derefter rigtig godt (jeg bruger min 3. arm i køkkenet, min køkkenmaskine:)) og sæt dejen til hævning til den har dobbelt størrelse, dette tager cirka 45 min-1 time. Ælt så dejen godt igennem  igen.
Rul så dejen ud på et meldrysset bord indtil du har en tynd, dog ikke for tynd, dej. Kom derefter fyld på 2/3 af dejen, da fyldet vil skubbe sig, når man begynder at rulle.
Rul derefter dejen og skær den i passende stykker. Tryk dem flade og kom dem på en bageplade. Lad dem her efterhæve i 15 minutter, hvor man tænder ovnen i mens på 225 grader og bages indtil de er gyldne.

pizzasnegle.jpg

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Koldhævede boller