Salater

Koldhævede boller

Da jeg skulle på skiferie for snart et par uger siden, skulle jeg have noget mad med til den lange køretur – og fordi jeg er besværlig at give noget at spise; jeg vil helst ikke have hvidt brød, pizza eller burger, jeg spiser ikke kød og jeg kan ikke tåle alt…. Stakkels svigerfamilie ;) Så for at skåne alle for en sulten Nanna (min kæreste siger, at det ikke er en rar udgave af mig), så havde jeg bagt noget mad, som jeg elsker det allermest!
De her boller er jo nemme, fordi de behøver næsten intet arbejde. Dejen smækkes sammen om aftenen og de bages om morgenen, nemmere kan det altså ikke gøres. Opskriften er fra valdemarsro.dk, dog med mine egne ændringer

IMG_3686

Til 12 boller
5 dl koldt vand
20 gram gær
2-3 dl hvedemel
5-6 dl fuldkornsmel
1 dl hørfrø, solsikkekerner etc
1 tsk salt

1 æg til pensling
Havregryn til toppen

Dagen før: Bland vand og gær. Kom kernerne og fuldkornsmelet i. Kom derefter 2 dl hvedemel i og mærk efter, for dejen skal være til at røre i, uden hverken at være for flydende eller for fast. Kom derefter (måske) 1 dl hvedemel mere i. Kom så salt i.
Sæt dejen i en stor skål og tag film og et viskestykke hen over og sæt den derefter i køleskabet natten over.

Dagen efter: Tænd ovnen på max varme. Når den er klar, sættes graderne ned på 225. Form i mens bollerne, pensl dem med æg og stryg havregryn udover. Når ovnen er klar, sættes bollerne ind og bages i cirka 15-20 minutter.

boller.jpg

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Salater