Dadelbarer med appelsin
Mandag er i dag ikke den værste af slagsen. Mine lærere er på studietur, så jeg havde fri allerede klokken 10 i formiddags. Så skulle jeg lige til lægen og have et allergistik – altså forebyggende. Det gør pisse ondt, jeg får store røde ømme plamager bagefter og bliver helt træt. Bagefter handlede jeg ind til disse skønne barer. Jeg elsker dadler sammen med kakaopulver! Dadelkugler er min thing og disse barer kunne let gå hen og blive det samme. Jeg er vild med smagen af appelsin. Jeg har fået inspiration af mayadroem.dk, men i hendes opskrift var der peanutbutter, men jeg hader peanutbutter i “bag”værk, så derfor kom jeg ikke det i. Smart hva’ ;)
Til 8 barer
150 gram friske dadler
60 gram kokosmel
Saften af 1 appelsin
50 gram mandler
1,5 tsk kanel
2 spsk usødet kakao
1 tsk vaniliesukker eller 0,5 tsk vaniliepulver
30 gram mørk chokolade 86% til overtræk
Udsten dadlerne og mos dem. Hak mandlerne fint. Kom så resten af ingredienserne i og bland til en ensartet masse.
Kom massen i en firkantet form og stil den i køleskabet.
Efter 30 minutter smeltes den mørke chokolade og kommes ovenpå massen. Strø evt lidt hakkede mandler ud. Sæt den i køleskabet i 5 minutter indtil chokoladen er stivnet og skær dejen ud i 8 barer.
Mums :)
Hej Nanna. De barer ser for lækre ud! Kan man bruge almindelig mel i stedet for kokosmel? :-)
Vh. Camilla :-)