Mandags sødme

Bountykage

Den er lowcarb, sukkerfri, melfri, fedtstoffri – men SLET ikke smagsfri! Det er en bombe, på den gode måde. Den smager syndigt – den indeholder mange kalorier, men det er grundet gode fedtstoffer. Jeg har længe godt kunnet tænke mig, at lave denne kage, men har tænkt, at det nok var et større projekt. Og da jeg i sidste uge havde en del arbejde om ørene, så brugte jeg hele weekenden på at være sammen med min kæreste. Men idag skulle det være, for jeg har haft en rigtig hyggelig dag. Startede med en omgang havregryn med banan, det er jo en udødelig klassiker og jeg elsker den altid, dog mere i nogle perioder. Efter den omgang, hoppede jeg i løbetøjet og tilbagelagde 8,5 km i det lune efterårsvejr. Intet slår en løbetur! Endelig kan jeg løbe de distancer, jeg har lyst til, uden at skulle tænke på smerter i knæet. Igår løb jeg 10 km, så jeg er ikke til at stoppe! Jeg er meget taknemmelig for, hvad min fys har hjulpet mig med. For løb, det giver mig en livsglæde ingen (!) anden form for træning kan give mig. Det er virkelig et frirum, som jeg har haft meget (!!) svært ved at undvære, da min skade var slem. Da jeg kom til hende, fys’en, kunne jeg ikke løbe 100 meter uden at knæet gjorde ondt og jeg havde smerter. Der skulle meget mindre til at gøre mig sur og ked af det, for jeg manglede det virkelig i min hverdag. Så det var være tilbage i løbeskoene vil jeg ikke bytte ud for noget.

IMG_4291

….Tilbage til kagen. Ih, hvor er jeg god til at snakke udenom. Men bloggen er jo min dagbog, så jeg skriver altså lige hvad der passer mig ;)
Kagen er med inspiration fra Morten Svane, den geniale proteinmand fra proteinopskrifter.dk

Til 1 kage (cirka en springform) 
Bund
40 gram æblemos, jeg havde selv kogt min udelukkende på æbler og vand
30 gram grovvalsede havregryn
5 gram usødet kakao
1 æggehvide
30 gram chokolade proteinpulver
15 gram sukringold
Salt mellem fingerspidserne

Bountyfyldet
120 gram kokosmel
40 gram sukringold
1 spsk honning
30 gram vaniljeproteinpulver
100 gram kokosmælk, jeg brugte det “tykke” i toppen af dåsen

Glasur
10 gram 80%  chokolade
15 gram kokosmælk

Tænd ovnen på 180 grader.
Bland havregryn, chokoladeproteinpulver, sukringold, salt, kakao. Kom så æggehvide og æblemos i og bland godt sammen. Kom det i en form og tryk det ud til bunden er cirka 0,5 centimeter tyk.
Bag bunden i mellem 8-10 minutter

Imens laves bountyfyldet. Bland kokosmel, vaniljeproteinpulver, sukringold og salt. Smelt honning i mikroovnen og kom det i blandingen sammen med det tykke af kokosmælken. (Det tykke kommer, når dåsen har stået i køleskabet i omkring et døgn)

Afkøl bunden og kom bountyfyldet på. Lav så til sidst glasuren ved at smelte chokoladen og blande kokosmælken i. Hæld det henover.

Afkøl kagen enten i fryseren eller køleskabet – og NYD den :)
God weekend!

bountykage

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mandags sødme