Banankugler

Æblecrumble

Her i efterårsvejret er æbler nærmest uundgåelige, men det gør mig bestemt ikke noget! Jeg elsker æbler, især hvis de hænger på et træ og jeg selv kan plukke dem :) Iaften kommer nogle af mine veninder og jeg tænkte derfor, at vi skulle ha’ lidt til aftenkaffen (teen, potato-potato). Den er uden sukker, hvedemel og derfor er der ikke noget i, som jeg ikke vil proppe mig med. Den er fyldt med kanel, hvilket er mit yndlingskrydderi – jeg putter det seriøst i alt! Mine morgenmadsbananpandekager, min kaffe, mine kager, min te.. Fortsæt bare remsen i samme dur. Men det er altså også bare fantastisk; det smager af jul, mildt og gør bare al mad hyggeligt, hvilket klart betyder meget for mig! Min kæreste driller mig altid med, at jeg synes, at alt skal være hyggeligt…. “Her kan jeg ikke lide at være, her er ikke hyggeligt”, “ej, det har jeg ikke lyst til, det er ikke hyggeligt” ;) Verden skal være et hyggeligt sted. Færdig, bum.
Det er dog ikke en helt traditionel æblecrumble, for dem kender man jo oftest med æbler skåret i både eller tern, men jeg elsker altså æblegrød så gyseligt. Desuden fik jeg en kage, som ligner denne hos en veninde og jeg blev heeelt forelsket, så det måtte jeg prøve at gøre kunsten efter!

Back to the cake –

æblecrumble

1 tærteform
Grød af 3-4 æbler

3 dl havregryn, jeg mixede fin- og grovvalsede
0,5 dl rugmel
50 gram mandler
2 spsk honning, smeltet
3 spsk god olie
1 spsk sukrin gold
3 tsk kanel
1 tsk vaniljesukker/pulver
0,5 dl æblejuice/vand

Skræl æblerne og kog dem med vand. Kog dem indtil de er smooth og ligner grød af sig selv.
Tænd ovnen på 200 grader.
Lav crumble’n imens; hak mandlerne. Bland havregryn, rugmel, hakkede mandler, kanel, vaniljesukker og sukrin gold. Kom så olie, honning og æblejuice i og rør godt rundt.
Kom æblegrøden i et tærtefad og fordel det ud i et lige lag. Kom crumblen ovenpå og bag i mellem  20-30 minutter.
Lun den før den skal spises. Der kan med fordel serveres skyr el.lign. til :)

IMG_4364

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Banankugler